+36-20-915-5626

+36-29-574-310

info@schonbau.hu

Tudd, hogyan fog nyílni az ablakod!

ok félreértést és ez által plusz költséget megspórolhatsz, ha tudod, hogy a szakma mit nevez bal, illetve jobb oldali nyitásiránynak, valamint ezeket hogyan jelöli.

Sok félreértést és ez által plusz költséget megspórolhatsz, ha tudod, hogy a szakma mit nevez bal, illetve jobb oldali nyitásiránynak, valamint ezeket hogyan jelöli. Fontos leszögezni, hogy belülről, az ablakkal szemben állva állapítjuk meg az oldalt. Ez alapján az a nyílászáró balos, amelyiknek kilincsét, ha előre nyúlunk a kezünkkel jobb kézzel érintjük meg, ám ballal nyitjuk ki. A kilincset balra fordítjuk és az ablak pántja a bal kezünk felől kapcsolódik a tokhoz. A jobbra nyíló ablaknál mindez fordítva.

Az ablakok és az erkélyajtók nyílásirányát háromszöggel szokták jelölni, jellemzőn a háromszög csúcsánál helyezkedik el a kilincs, a szárak pedig a nyílászárók pántjaira mutatnak. Amelyik, ablak nem nyílik, arra X-et tesznek, valamint a toló-bukós erkélyajtók esetén a nyitás irányát szokták megjelölni. Sokszor van olyan, hogy egy ablak jobbra vagy balra nyílik és mellette bukós is, ilyenkor mind a két nyitásirányt jelölő háromszöget feltüntetik rajta.

Ha éppen az ablak beszerzés és beszerelés a következő lépés nálatok, akkor keressétek

Tetszett a cikk?

Megosztás: